Search
Close this search box.

MENU

our story

SQG USAHAWAN Sdn. Bhd. adalah syarikat Sendirian Berhad yang dimiliki secara perkongsian oleh tuan Haji Samsudin Bin Haji Abdullah dan Puan Hajjah Mapuzah Binti Romli yang memulakan perniagaan sejak tahun 1982 dengan mengusahakan pelbagai jenis perniagaan secara kecil-kecilan di dalam pelbagai bidang pernigaan. Kini, meluaskan lagi skop perniagaan dengan menubuhkan kilang pemprosesan minuman yang telah mula beroperasi bermula tahun 2006 dengan mengeluarkan produk utama jenama E-Man.

our story

SQG USAHAWAN Sdn. Bhd adalah syarikat Sendirian Berhad yang dimiliki secara perkongsian oleh tuan Hj. Samsudin B. Abdullah dan Puan Hjh. Mapuzah Bt Romli yang memulakan perniagaan sejak tahun 1982 dengan mengusahakan pelbagai jenis perniagaan secara kecil-kecilan di dalam pelbagai bidang pernigaan. Kini, meluaskan lagi skop perniagaan dengan menubuhkan kilang pemprosesan minuman yang telah mula beroperasi bermula tahun 2006 dengan mengeluarkan produk utama jenama E-Man.

Mission

Be one of the trusted manufacturers of HALAL beverage products and provide support to a range of products produced by other Muslim entrepreneurs in Malaysia.

Vission

To generate the strength of the ummah through economic commitment based on the slogans 'halal thoyyiban'& 'not a competitors'in addition to fulfilling the obligatory demands of the kifayah in the Muslim community.

achievement

Tuan Haji Samsudin Bin Haji Abdullah diiktiraf sebagai “Successful People In Malaysia” oleh BPH – British Publishing House LTD pada 5 November 2019.

contact us

en_USEN
Scroll to Top