Search
Close this search box.

MENU

tentang kami

SQG USAHAWAN Sdn. Bhd. adalah syarikat Sendirian Berhad yang dimiliki secara perkongsian oleh tuan Haji Samsudin Bin Haji Abdullah dan Puan Hajjah Mapuzah Binti Romli yang memulakan perniagaan sejak tahun 1982 dengan mengusahakan pelbagai jenis perniagaan secara kecil-kecilan di dalam pelbagai bidang pernigaan. Kini, meluaskan lagi skop perniagaan dengan menubuhkan kilang pemprosesan minuman yang telah mula beroperasi bermula tahun 2006 dengan mengeluarkan produk utama jenama E-Man.

tentang kami

SQG USAHAWAN Sdn. Bhd adalah syarikat Sendirian Berhad yang dimiliki secara perkongsian oleh tuan Hj. Samsudin B. Abdullah dan Puan Hjh. Mapuzah Bt Romli yang memulakan perniagaan sejak tahun 1982 dengan mengusahakan pelbagai jenis perniagaan secara kecil-kecilan di dalam pelbagai bidang pernigaan. Kini, meluaskan lagi skop perniagaan dengan menubuhkan kilang pemprosesan minuman yang telah mula beroperasi bermula tahun 2006 dengan mengeluarkan produk utama jenama E-Man.

Misi

Menjadi salah satu pengeluar produk minuman halal yang diyakini serta memberi sokongan kepada rangkaian produk keluaran usahawan muslim lain di Malaysia.

visi

Untuk menjana kekuatan ummah melalui komitmen ekonomi berteraskan slogan ‘halalan thoyyiban’ & ‘not-a-competitors’ disamping memenuhi tuntutan fardu kifayah masyarakat Islam.

KEJAYAAN

Tuan Haji Samsudin Bin Haji Abdullah diiktiraf sebagai “Successful People In Malaysia” oleh BPH – British Publishing House LTD pada 5 November 2019.

hubungi kami

ms_MYMS_MY
Scroll to Top